Trouble uploading files (Arduino env)



  • Help please:
    I having problems uploading files - they seem to take forever (like 6+ mins). This is what happens:

    (1) if i get the message below then the correct sketch is uploaded as expected:

    Sketch uses 162168 bytes (20%) of program storage space. Maximum is 786432 bytes.
    Global variables use 162168 bytes (20%) of dynamic memory, leaving 624264 bytes for local variables. Maximum is 786432 bytes.

    Install files ...
    install
    Install /var/folders/dm/5yz5k0zn1lxbfnpqs64wf9dh0000gn/T/arduino_build_4299/sketch_jul07b.ino.spk
    |0%-----------------------------50%------------------------------100%|
    ######################################################################"

    (2) however sometimes I do not get the install message but I still get the "done uploading" message. However it executes an older version of the program.

    The program I am running is just the demo one that lights up the 4 LEDS in the setup guide. So nothing strange there.

    Settings:
    Board:Spreprense
    Debug: Disabled
    Core:MainCore
    Upload speed: 115200
    Port : dev/cu.SLAB.USBtoUART

    Thanks!



  • Just saw your post,

    I had a similar issue when i first started testing my device. For me it turned out to be an issue with the usb connection. i had a multi adapter feeding the cable to the device...

    One thing, are you using the expansion board or the main board. if you are using the additional expansion board which port are you plugging into for the usb..??

    I found with uploading issues it tends to be on the system/connection side and not so much the unit being programmed...

    I would suggest you double check your connections first, eliminate those possible issues first then try to upload a different sketch...

    good luck..